Zdají se psům sny?

Pozorovali jste někdy svého psa jak se při spaní vrtí, škube s sebou nebo třeba hýbe packama? Určitě vás napadlo, jestli se vašemu čtyřnohému miláčkovi zrovna něco nezdá? A umí vůbec psi snít? Pokračujte ve čtení a dozvíte se odpověď.

Dokáží psi snít?

Přestože víme, že lidé během spánku pravidelně sní, u zvířat na tuto otázku nebyla odpověď po mnoho let jasná. Dnes už ale můžeme s jistotou tvrdit, že psům se zdají sny stejně jako nám lidem. 

O čem jsou psí sny?

O čem ale naši chlupatí kamarádi sní? O jídle? Procházkách? Hře s míčkem? Pravděpodobně o všem zmíněném. Cokoli váš pes během dne dělá je zpracováno a následně to může znovu prožívat ve snech. Je pravděpodobné, že pokud se svým psem trávíte dostatek času, zdají se mu sny i o vás, společné procházce a mazlení.

Možná vás napadlo, jestli psi mají stejně jako lidé někdy i noční můry. Samozřejmě, že všechny sny pro psy, stejně jako u lidí, nemusí být vždy příjemné. Ovšem psi si nejspíš si nejspíš ve snech nedělají starosti se skládáním zkoušek, splnění pracovních povinností, a podobných lidských problémů.

Sny našich psů jsou pravděpodobněji naplněny procházkami, hrami a nekonečným mazlením. Dali by se tak říct, že psi sní svůj vysněný život.

Do you want to join this discussion? Log in and tell us what you think about this article!

Cookies are used on our website to measure website traffic, target ads and customize the view of website. Cookies you can find here.

Agree Disagree