Zdají se psům sny?

Pozorovali jste někdy svého psa jak se při spaní vrtí, škube s sebou nebo třeba hýbe packama? Určitě vás napadlo, jestli se vašemu čtyřnohému miláčkovi zrovna něco nezdá? A umí vůbec psi snít? Pokračujte ve čtení a dozvíte se odpověď.

Dokáží psi snít?

Přestože víme, že lidé během spánku pravidelně sní, u zvířat na tuto otázku nebyla odpověď po mnoho let jasná. Dnes už ale můžeme s jistotou tvrdit, že psům se zdají sny stejně jako nám lidem. 

O čem jsou psí sny?

O čem ale naši chlupatí kamarádi sní? O jídle? Procházkách? Hře s míčkem? Pravděpodobně o všem zmíněném. Cokoli váš pes během dne dělá je zpracováno a následně to může znovu prožívat ve snech. Je pravděpodobné, že pokud se svým psem trávíte dostatek času, zdají se mu sny i o vás, společné procházce a mazlení.

Možná vás napadlo, jestli psi mají stejně jako lidé někdy i noční můry. Samozřejmě, že všechny sny pro psy, stejně jako u lidí, nemusí být vždy příjemné. Ovšem psi si nejspíš si nejspíš ve snech nedělají starosti se skládáním zkoušek, splnění pracovních povinností, a podobných lidských problémů.

Sny našich psů jsou pravděpodobněji naplněny procházkami, hrami a nekonečným mazlením. Dali by se tak říct, že psi sní svůj vysněný život.

Chcete se zapojit do diskuze? Přihlašte se a napište co si o článku myslíte!

Cookies jsou na našich stránkách užity za účelem měření návštěvnosti webů, cílení reklamy a přizpůsobení zobrazení webových stránek. Cookies najdete zde.

Souhlasím Nesouhlasím