Tipy pro snadnější městský život se psem

Jistá psí etiketa a vychování je důležité bez ohledu na to, zda žijeme se psem ve městě, či na vesnici, avšak ve velkých městech je o to důležitější. Majitelů psů ve velkoměstě čelí řadě problémům, které musí každý den na procházkách se svým mazlíčkem řešit. Přinášíme vám několik tipů, které vám pomohou usnadnit život se psem ve velkoměstech.

Nechte svého psa jít před sebou

Mnoho trenérů učí své svěřence chůzi vedle levé nohy svého majitele. Ve velkých městech se často na ulici nachází spousta dobrot”, které by mohly vašemu mazlíčkovi způsobit nechtěné potíže. Je tedy důležité, abyste se měli neustále na pozoru. Pokud váš pes půjde kousek před vámi můžete jednoduše sledovat, že váš pes žádnou z dobrot” z ulice nesní.

Ne všichni psi chtějí být kamarádi

Je nezbytné si uvědomit, že ne každý pes musí být přátelský vůči ostatním. Než tedy dovolíte svému psovi se přiblížit k jinému, je důležité se nejprve zeptat jeho majitele. A pokud je to váš pes, který není ke všem psům přátelský, ať už z jakéhokoliv důvodu, můžete na to ostatní upozornit pomocí žluté stužky. Žlutá stužka může mít podobu žluté stužky jako takové, mašle, motýlka na vodítku či obojku psa, případně i šátku či vestičky. Použitím žluté stužky dáváte ostatním najevo, že váš pes potřebuje prostor.

Chcete se zapojit do diskuze? Přihlašte se a napište co si o článku myslíte!

Cookies jsou na našich stránkách užity za účelem měření návštěvnosti webů, cílení reklamy a přizpůsobení zobrazení webových stránek. Cookies najdete zde.

Souhlasím Nesouhlasím