Proč psi spí o tolik více než lidé?

Závidíte občas svému pejskovi, že většinu část dne prospí? Někdy se ale už říkáte, jestli toho spánku není až moc? Důvodů proč je váš pes unavený může být mnoho. Pokud se chcete dozvědět, kdy je spánku u vašeho miláčka až moc, pokračujte ve čtení. 

Jak dlouho psi spí?

Psi obvykle naspí kolem 12 - 14 hodin v průběhu celého dne. Zejména štěňata toho v začátcích svého života naspí ještě mnohem více. Není neobvyklé, že pes v začátcích svého života prospí až 20 hodin denně! Spánek umožňuje vašemu pejskovi dobít energii, takže je důležité mu ho dopřát tolik, kolik potřebuje.

Proč psi tolik spí?

Na tuto otázku existuje mnoho různých odpovědí. Ve skutečnosti délka spánku u psa závisí na několika dílčích faktorech. 

Prvním z nich je stáří. Na začátku svého života spí psi mnohem déle než dospělí jedinci. 

Dalším faktorem může být skutečnost, že pes v podstatě nemá nic zajímavějšího na práci. V takovém případě byste se měli snažit svého pejska co nejvíce zaměstnat a zaměřit se nejen na to jak unavit jeho tělo, ale i hlavu. 

Bohužel se změnou spánkových návyků vašeho mazlíčka může projevovat i několik zdravotních problému. Únava nebo letargie mohou být nejčastěji známkou cukrovky, nebo selhávání ledvin. Pokud tedy na svém psovi pozorujete najednou výraznou změnu ve spánkovém režimu, kontaktujte svého veterinární lékaře a řešte situaci s ním.

Chcete se zapojit do diskuze? Přihlašte se a napište co si o článku myslíte!

Cookies jsou na našich stránkách užity za účelem měření návštěvnosti webů, cílení reklamy a přizpůsobení zobrazení webových stránek. Cookies najdete zde.

Souhlasím Nesouhlasím